Caracteristici filtru magnetic
- Retine toate impuritatile si rezidurile feroase si neferoase
- Extinde durata de functionare a cazanului si a circuitului de incalzire
- Reduce consumul de energie
- Conexiuni - G3/4"MF
- Corp - Alama Nichelata
- Racorduri si dopuri - alama
- Element filtrant - Sita metalica inox
- Etansare - EPDM70sh
- Magnet - Neodim
- Densitate magnetica - 8000 Gauss
- Presiune maxima - 8 bar
- Temperatura de lucru: 0 grC- 110 grC
- Debit - 5,4 mc/h
- Grad de filtrare - 800 μm
- Dimensiuni - 195 mm x 110 mm
Filtru ULTRA Brass este proiectat pentru a fi instalat pe returul circuitului centralelor de incalzire cu scopul de a elimina impuritatile care circula in conducte si care reprezinta un real pericol pentru instalatie si centrala termica. Acest produs poate indeparta atat resturile de namol sau nisip, prin intermediul unei site din otel inoxidabil, cat si cele mai mici reziduri feroase datorita magnetului puternic introdus in interior. Impuritatile astfel separate pot fi ulterior eleiminate prin deschiderea dispozitivului de evacuare a filtrului si indepartand in acelasi timp magnetul.
Dimensiunile compacte permit instalarea filtrului in spatii inguste.
Functionarea este intuitiva si pierderile de sarcina sunt in mod considerabil reduse.
Apa intra in filtru prin interiorul sitei cilindrice si este supusa actiunii magnetului puternic detasabil plasat in interior. In acest fel, particulele de dimensiuni mai mari din reteaua de apa sunt blocate si vor fi depozitate in partea de jos a filtrului, in timp ce impuritatile feroase raman blocate pe suprafata magnetica pana cand magnetul este indepartat.
ULTRA MAG a fost conceput pentru protectia instalatiilor termice si pentru a fi cat mai eficient se monteaza pe returul instalatiei de incalzire. Aparatul trebuie sa fie instalat astfel incat sa asigure un spatiu adecvat pentru efectuarea operatiilor de intretinere. Se recomnada dotarea instalatiei de filtrare cu un sistem de by-pass care sa permita separarea filtrului ULTRA MAG in caz de nevoie.
O intretinere corecta este esentiala pentru a asigura buna functionare a filtrului si mentinerea gradului de performanta adecvat. Filtru necesita anumite interventii periodice, la intervale care urmeaza a fi stabilite in functie de calitatea apei in circulatie si de starea instalatiilor dupa cum urmeaza:
- Purjarea,curatarea periodica efectuata prin deschiderea dispozitivului de scurgere si indepartand magnetul prin desurubare si scoaterea acestuia din carcasa.Cand toate impuritatile au fost eliminate,se repozitioneaza magnetul si se pune dopul la dispozitivul de scurgere.
- Curatarea, spalarea atenta a elementului de filtrare care trebuie efectuata prin deschiderea filtrului, scoaterea cartusului si trecerea prin acesta a unui jet de apa in sens opus celui de functionare normala.