Cum funcționează un filtru de apa și ce beneficii oferă?

Un filtru de apa are un rol esențial în orice locuință, acesta asigurând o calitate mai bună a apei pe care o consumăm. 

Tot mai multe persoane au devenit conștienți de importanța calității apei pentru sănătate, fapt pentru care au început să investească în filtre si  sisteme de filtrare și dedurizare. Filtrele de apă la care avem acces astăzi au la bază o tehnologie inovatoare, ele devenind indispensabile pentru a obține o calitate optimă a apei pe care o consumăm.

Cum funcționează un filtru de apa?

Un filtru de apa are scopul de a elimina impuritățile din apă, obținând o calitate mult mai bună a sa. La momentul actual, se regăsesc pe piață numeroase tipuri de filtre de apă, fiecare funcționând diferit.

Fiecare metodă în parte prezintă numeroase beneficii. Așadar, probabil te întrebi ,,Care este cel mai potrivit sistem de filtrare pentru locuința mea?”.

Printre cele mai populare sisteme de filtrare menționăm:

  • filtrare cu carbon activ – este un filtru de apă destul de popular, fiind eficient în colectarea impurităților din apă printr-un proces de absorbție. În momentul trecerii apei prin filtru, o bună parte din impurități va fi captată, calitatea apei fiind îmbunătățită semnificativ. Practic, gustul și mirosul apei de la robinet vor fi diferite. Acest filtru de apă se dovedește a fi eficient în eliminarea clorului și a altor contaminanți.
  • filtrare prin osmoză inversă – acest sistem de filtrare are capacitatea de a purifica apa de la robinet. Acest proces implică o eliminare a ionilor de magneziu și calciu din apă, aceasta trecând prin membrane semipermeabile. Sub presiune, apa va trece, iar impuritățile vor rămâne. Acest tip de filtrare apă se utilizează pentru apa potabilă de băut sau gătit.
  • Filtru ionic – utilizarea acestui filtru de apa oferă performanțe de excepție în privința dedurizării apei. Procesul presupune o înlăturare a mineralelor dure, diminuând semnificativ calcarul din apa menajeră. De aceea, aceste filtre se dovedesc a fi eficiente la procesul de dedurizare a apei.

În momentul în care vrei să-ți alegi un filtru de apa, trebuie să ai în vedere sistemul de care ai nevoie pentru locuință și bugetul pe care vrei să-l aloci. În acest sens, Aleroma vine în sprijinul tău cu numeroase soluții de tratare și stocare a apei potrivite nevoilor tale.

Care sunt beneficiile pe care le oferă un filtru de apa?

beneficii filtru de apa
Sursa: Freepik.com

Un filtru de apă reprezintă o investiție smart în orice locuință. Cu ajutorul lui poți beneficia de o calitate mult mai bună a apei. Printre principalele beneficii pe care le oferă un filtru de apa, menționăm:

  • Calitate îmbunătățită a apei – Datorită eliminării impurităților, calitatea apei va fi semnificativ îmbunătățită. Consumând o apă curată, acest lucru va fi benefic pentru sănătate, îmbunătățind sistemul imunitar.
  • Un filtru de apă nu are nevoie de lucrări de mentenanță costisitoare – Toate filtrele de apă sunt ușor de utilizat și de întreținut. Desigur, pentru o bună funcționare a produsului tău, trebuie să optezi pentru o curățare periodică. 
  • Costuri mici – Prin intermediul filtrelor poți consuma direct apa de la robinet, fără a mai fi nevoit să cumperi apă îmbuteliată. Un filtru de apă este o investiție pentru casă, însă costul lui este justificat în totalitate prin beneficiile pe care le oferă. Mai mult decât atât, costul unui filtru de apa este mai mic, comparativ cu cel al apei îmbuteliate dacă ne raportăm la o perioadă mai lungă de timp.
  • Consum sustenabil – De cele mai multe ori, când optăm să achiziționăm apă îmbuteliată, selectăm variantele regăsite în sticle de plastic. Ele reprezintă o soluție mai accesibilă financiar, însă mult mai dăunătoare pentru mediul înconjurător. Cu un filtru de apa potrivit nu va mai exista nevoia de a achiziționa apa îmbuteliată.
  • Impuritățile sunt îndepărtate prin mijloacele moderne de filtrare – Un sistem de filtrare calitativ îți va oferi performanțe de lungă durată. El va elimina toate impuritățile ce ar putea fi prezente în apa de la robinet și tu te vei bucura de o apă curată și sănătoasă. 

Concluzii

Achiziționarea unui filtru de apă este una dintre soluțiile sigure și eficiente care îți garantează o calitate mult mai bună a apei de la robinet. 

Înainte de a selecta produsul pe care dorești să-l achiziționezi, ideal ar fi să acorzi suficient timp documentării, pentru a avea siguranța unei investiții sigure. Astfel, vei putea identifica sistemul de filtrare care se aliniază cel mai bine nevoilor și dorințelor tale. De asemenea, trecerea de la apa îmbuteliată la apa filtrată reprezintă o schimbare ce-ți poate oferi o multitudine de beneficii. 

Articole Asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *