Apa dedurizata vs. apa distilata – Care este diferența?

Apa reprezintă o nevoie vitală, fie că vorbim despre cea potabilă sau cea destinată uzului casnic. Pentru a îndepărta grijile generate de apa dură, oamenii conștientizează rolul important al dedurizării apei, nu doar din perspectiva sănătății, cât și din cea a rezistenței aparatelor de uz casnic.

Ce înțelegem prin apa dedurizata și apă distilată?

Apa dedurizata este rezultată în urma unui proces de eliminare al sărurilor de calciu și magneziu care îi confereau duritate. Tocmai de aceea, problemele privind calcarul vor fi întâlnite în locuințele prin a căror instalații sanitare trece apa cu o duritate mai crescută.

Există o multitudine de metode prin care se poate transforma apa de la robinet într-un produs potabil și benefic pentru sănătate. De asemenea, anumite instalații pentru dedurizare vor contribui la menținerea longevității instalațiilor. Astfel, costurile de reparații vor fi considerabil diminuate. Mai multe informații utile despre dedurizarea apei regăsești în acest articol.

Apa distilată de cele mai multe ori este utilizată pentru aparatele casnice, precum fierul de călcat. Produsul a fost obținut prin fierberea apei, apoi retransformarea vaporilor în starea lor lichidă. Astfel, toate bacteriile au fost eliminate din apă. 

Desigur, o apă fără bacterii poate părea alegerea ideală pentru consumul de zi cu zi. Totuși, în compoziție nu pot fi întâlnite mineralele necesare unei dezvoltări armonioase. De obicei, nu este o apă pe care o achiziționezi pentru consumul zilnic. Ea este recomandată în general celor care au nevoie de o băutură pură. Spre exemplu, o pot folosi cei care au parte de diete speciale recomandate de medici. Însă, persoana în cauză trebuie să se asigure că își procură vitaminele și mineralele necesare prin alte metode. 

Care sunt diferențele dintre apa dedurizata și cea distilată?

apa dedurizata
Sursa: Freepik.com

Ambele produse au o anumită utilitate în casele și gospodăriile oamenilor. Totuși, între ele există câteva diferențe clare:

  • Compoziția – Cele două au compoziții destul de diferite una față de cealaltă. În timp ce apa dedurizată conține mineralele necesare corpului, cea distilată este un rezultat pur. Astfel, chiar dacă nu are în compoziție bacterii, nu are nici elementele benefice organismului. 
  • Uz – Pot fi utilizate fără niciun fel de probleme în activitățile casnice. Sistemele profesionale pentru dedurizare fac mai ușoară obținerea unei astfel de ape. De aceea, ea este mult mai utilizată comparativ cu varianta distilată. Mai mult decât atât, apa dură filtrată poate fi consumată fără niciun fel de problemă. Totuși, apa distilată este des utilizată în domeniul medical, deoarece este un bun solvent pentru uz parenteral. De asemenea, ea este o achiziție ideală pentru sistemele de răcire ale mașinilor, pentru utilizarea în laboratoare, dar și pentru udarea plantelor. Imposibilitatea de a lăsa depuneri de calcar este ceea ce o face ideală pentru uzul industrial. Astfel, diluarea lichidului de răcire sau de parbriz cu apă distilată nu va avea efecte negative asupra automobilului tău. 
  • Procesul prin care au fost obținute – Puritatea apei distilate este dată de procesul de fierbere prin care a fost obținută. După ce lichidul se transformă în vapori, ei sunt conservați într-un recipient unde condensează și iau din nou formă lichidă. Pe de altă parte, obținerea apei dedurizate presupune un proces de eliminare a magneziului, calciului, sărurilor și impurităților prezente în apă. 

Apa dedurizata – Care sunt beneficiile unei astfel de variante?

Sursa: Freepik.com

Dorești să achiziționezi un dispozitiv pentru dedurizarea apei? Iată câteva beneficii pe care rezultatul obținut ți le poate garanta:

  • Prevenirea depunerilor de calcar și reducerea cheltuielilor de întreținere a obiectelor sanitare; 
  • Prelungirea duratei de viață a aparatelor de uz casnic;
  • Eliminarea efectelor negative aduse părului sau pielii;
  • Menținerea sănătății organismului nostru;
  • Reducerea cheltuielilor pe apă îmbuteliată;
  • Curățarea mai eficientă a alimentelor;
  • Menținerea calității hainelor în urma spălării.

Investiția într-un mecanism de dedurizare a apei îți aduce câștiguri considerabile pe termen lung. Un partener de încredere pentru tine este Aleroma, ce îți pune la dispoziție o gamă diversificată de soluții potrivite pentru toate bugetele. Astfel, îți poți transforma stilul de viață prin achiziționarea unui aparat care să-ți ofere apă potrivită pentru necesitățile și dorințele tale. De la statii de dedurizare a apei până la filtre și sisteme de filtrare și dedurizare și rezervoare apa potabilă, Aleroma îți furnizează produse de calitate superioară, la prețuri atractive.

Există o gamă variată de metode prin care poți deduriza apa provenită de la robinet. De asemenea, procesul poate fi efectuat atât în punctul de folosire, cât și în cel de intrare. De exemplu, există dispozitive care pot fi montate la nivelul conductei principale. 

Concluzii

Apa ocupă un loc important în viața noastră, tocmai de aceea trebuie să acordăm o mare atenție acesteia. De asemenea, fiecare tip de apă, fie ea dedurizată sau distilată este ideală pentru activitățile cotidiene pe care le desfășurăm. Cât despre consum, pH-ul este principalul element după care ar trebui să ne orientăm. Astfel, este recomandat să măsori întotdeauna nivelul de pH al apei. Așadar, după ce apa a fost dedurizată, îi poți măsura pH-ul prin intermediul unui dispozitiv special. 

Optează întotdeauna pentru variante care susțin sănătatea ta, dar și buna funcționare a aparatelor de uz casnic și a obiectelor sanitare. Aleroma îți oferă soluții ingenioase prin intermediul cărora poți obține apa ideală pentru locuința ta! Dispozitivele speciale de dedurizare a apei reprezintă o necesitate pentru orice locuință.

Articole Asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *